26 Ocak 2011 Çarşamba

18. Haftanin Ardindan - Yine Yesillendi Umutlar


Keyifli bir haftayi geride biraktik. Tabii bu keyfe katki yapan en onemli etkenler Trabzonspor ve Bursaspor’un puan kaybetmesi oldu. Umutlar yeserdi, lider Trabzonspor ile farki 4 puana dusurme sansi ortaya cikti. Yine arkamizdaki, Kayserispor’un ve Besiktas’in iyi oyunlari ile uc puan
almalari, 5 takimli ve cok heyecanli bir liderlik yarisi vaad ediyor.

Trabzonspor ve Bursaspor’da en cok konusulan konu taktik/teknik disinda, takimlarin moral/motivasyonuydu. Ozellikle Trabzonspor’un ciddi bir ic saha sikintisi yasadigi kesin. Ancak Ankaragucu’nun ligin gercekten en disli takimlarindan biri oldugunu da hatirlatmak isterim. Ayni bizim mactaki gibi yine ozellikle Guven onculugunde 12 Km’lik toplam mesafenin uzerine ciktilar, cok kosup/yardimlasarak ozellikle Selcuk/Coleman ikilisini oyundan dusurduler ve Trabzonspor'u durdurmayi basardilar.

Kayserispor’dan transferlerin de etkisiyle iyi bir baslangic bekliyordum. Merak ettigim Sota’nin takiminin ilk yarida oldugu gibi devre sonuna dogru bir dusus yasayip yasamayacagi. Eger istikrar sorunlarini asabilirlerse, guclenen forvet hattiyla yarista tutunabilirler.

Besiktaslilar, 17’de 17 parolasiyle fazlaca (ve yapay bir sekilde) heyecanlandirilmis olsalarda, ilk yarida 28 puan toplayan takimlarinin, 3 onemli transferle 35 puanin uzerine cikmasi surpriz olmaz diye dusunuyorum, keyifli haftalar bzii bekliyor.


Fenerbahce ise Gokhan Gonul’un 62 metrelik sans/yetenek karisimi kosusu ve harika sandeliyle maci 1-0 kazandi. Ve butun yorumcular takimin daha iyi mucadele ettigi ve takim savunmasini iyi yaptigi yonunde birlestiler. Sadece 1 isabetli orta yaparak maci tamamlayan Fenerbahce icin bu yorumlarin buyuk resmi dogru yansitmadigini dusunuyorum.

1) Mac sonu Mehmet Ozdilek, cok hakli bir sekilde takiminin Fenerbahce'yi kalesine hapsettigini belirtti. Fakat hocanin belki de soylemedigi, (yada soylemek istemedigi) takiminin koordinasyonlugu ve beceriksizligiydi. Antalyaspor maci sadece 2 sut isabeti ile tamamladi ve Volkan'in son dakikalardaki kurtarisi haricinde onemli bir pozisyon yaratamadi. Bu nedenle Fenerbahce savunmasini degerlendirmek icin ileriki maclari beklemenin dogru oldugunu dusunuyorum.


2) Klasiktir, Fenerbahce'yi yenmek icin Anadolu takimlarinin Fenerbahce'den daha fazla mucadele etmesi ve kosmasi gerektigi soylenir. Ancak Antalyaspor'u son derece pasif buldum. 
Hafta ici ustu uste basinda yer alan, Aykut Hoca'nin takimin 115 Km mesafe katetmesi yonudeki mesajlarina ragmen takim yine 100 Km civarinda kaldi. Fakat bu sefer Antalyaspor da benzer bir performans gosterince Fenerabahce'ye ustunluk saglama sansi kalmadi. Bu nedenle yine daha iyi mucadele etmedigimizi, ancak zayif rakibin mucadelesiyle basa bas oldugmuzu dusunuyorum.

3) Rakibin etkisizligine / mucadele azligina ragmen yine Fenerbahce'nin hucumda etkin olamasinin en onemli nedeni Semih/Topuz/Niang'in oyunlari oldu. Oysa ki Aykut Hoca 3 forvetli sistemiyle(Semih/Niang/Alex) ileride daha cok top tutmak istemisti. Fakat maalesef Fenerbahce cok fazla yari sahasinda kaldi.
Bunu bir nedeni Santos'un hem Niang'in savunmaya kisitli destegi, hem de Necati'nin sol acik gibi oynamasi nedeniyle butun mac savunma agirlikli oynamasu ve maci 0 orta ile tamamlamasi oldu.
Yine Sag kanatta da Tita'nin olmasi Gokhan'i tedirgin ederek ofansif katkisini limitledi diye dusunuyorum.

Boyle olunca butun yuk Emre, Alex hattina dustu ancak maalesef Topuz ve Niang bu ikiliye destek veremedi, (Topuz+Niang, 0 Isabetli Sut 8 Top kaybi)

Emre ve Alex'in paslarina baktigimizda bu oyunculara en cok kendini gosteren yani top alan kisinin Semih oldugunu goruyoruz. Yine Semih ilk yarida 6 sprint ile Fenerbahce'nin en cok hizli kosu yapan 2. oyuncusu oldu. (1. Selcuk 8 Sprint 2)Gokhan ve Semih 6 sprint)
Bunu Semih'in caliskan oyununa baglamak istesem de maalesef sonuc alicak bolgelerde etkili olamadigini soylemek zorundayim (Semih 0 Sut - 2 Top kaybi)

Sonucta, takimin cok agir bir psikolojik baski altinda ciktigi maci gol yemeden, 3 puanla tamamlamasi cok onemli ancak mutlaka ileriki deplasmanlarda kazanma serisi yaratabilmek icin daha etkili bir oyun ortaya koymaliyiz.

Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder