20 Ocak 2011 Perşembe

Ikinci Yari Baslarken



Oncelikle guzel futbolun oldugu, heyecanli bir ikinci yari dileyelim. Karisik duygularla basliyoruz ikinci yariya. Camianin buyuk cogunlugunu destegini yitirmis olan Aykut Hoca icin hic de kolay olmayacak ikinci yari ama umud ediyorum bu tecrube hocanin ileriki basarilarina zemin hazirliyacak.

Ben Aykut hocanin basarili olmasini isteyen, ve ayni zamanda ikinci yarida ilk yari performansinin uzerine cikarak ligi 70 puan ve ustunde bitirecegine inananlardanim. (ilk yariyi 33 puanla tamamladik)

Peki neden ve nasil:
1) En onemli konu takimin gecirdigi hazirlik donemi. Maalesef sezon basi kampinda Alex, Topuz, Ozer, Gokhan, Lugano, Semih gibi takimin kilit isimleri ile, transferi geciken Niang, Yobo ve Dia katilmadi yada cok az idman yapma sansi buldular. Bu konunun takim performansindaki en onemli etkenlerden biri oldugunu dusunuyorum. Ikinci yari oncesi kampta ise devamli problem yasiyan Niang haricindeki oyuncular idman devamliligi sagladilar. Ozellikle 2 senedir cokca idman kaciran Alex, Semih, Ozer ve Gokhan Gonul gibi oyuncularin neredeyse  butun idmanlara cikmasi takimin sansi oldu.

2) Ilk yarida hocanin tecrubesizligi ve oyuncularla yasadigi inisli cikisli iliskinin, ikinci yarida ozellikle Aykut hocanin kazandigi tecrube olusturdugu guven ile daha iyi olacagina inaniyorum.

3) Ozellikle Alex ve Semih(belki Andre Santos) gibi ilk yarida takimin skor yukunu ustlenmis oyuncularin, ozellikle sozlesme durumlarini da goz onune alarak yuksek performans gostereceklerini tahmin ediyorum.

4) Fenerbahce'nin yine ilk yaridaki onemli sikintilarindan bir tanesi gol ayaklarini kisitliligiydi. Takimin skor yuku neredeyse tamamen Alex, Niang ve Semih uzerine kaldi, Niang'in formsuzlugu ozellikle son donemde takimi etkiledi. Yeni donemle birlikte gecen sene oynadiklari takimlarda 18 gol kaydeden (10 Stoch ve 8 Dia) 2 kanat oyuncumuzun, ilk yaridaki 1 golluk inanilmaz performanslarini toplam 10 gole tasimalarini bekliyorum. Bunu duran toplarda Lugano ve hatta Selcukla daha da etkili olabilecegimizi de katabiliriz.

5) Alaaddin Metinden alinti yapalim
Sahada yok ama rakamlarda LİDER

Duyunca şaşırdım. Görünce inanamadım. F.Bahçe ilk yarıda 4 yenilgi, 3 beraberlik ile kötü bir dönem geçirdi. Ama istatistiklere bakarsanız lider.
17 maçlık toplam pasa bakalım:
8 bin 412 pasın 6 bin 696'si isabetli: Birinci...
Trabzon 7 bin 718 pas ve  5 bin 778 isabet ile ikinci. Beşiktaş 7 bin 694 pas ve 5 bin 992 isabet oranı ile üçüncü.
Kaleye şuta gelince:
F.Bahçe 275 şut ve 115 isabet ile yine birinci.
Trabzon 267 şut, 114 isabet ile ikinci. G.Saray'ın 263, Beşiktaş'ın da 245 şutu var.
En enteresanı da top çalma.
Hani orta sahası yok, savaşmıyor diyoruz ya.
Oysa F.Bahçe 448 top çalma ile yine birinci. İkinci sırada 403 top çalma ile Eskişehir var. Sonra da Trabzonspor (346) ve Bursa (296) geliyor.
Gol pozisyonuna girmede ise Trabzon 126 ile birinci, Fenerbahçe de 124 ile ikinci. Beşiktaş'ın 101, G.Saray'ın 97, Bursa'nın ise 98 pozisyonu var.
Peki bu nasıl oluyor?
İstatistik uzmanlarının yorumu, kaybedilen puanlar bireysel hataların sonucu.
Bir takım top çalmada, şut atmada, pozisyona girmede sıkıntı yaşamıyorsa ve de en çok gol atan takım olup, fazla gol yiyorsa bunun tek nedeni takım oyunundan kopmalar yaşaması ve savunma zafiyetleridir.

Ha bunlar Fenerbahcenin en can alici eksigi olan ligin en az faul yapan ya da en yumusak takimi olmasini degistiriyor mu, hayir.


Sonucta umarim ikinci yarida daha agresif, tempolu ve takim halinde oynayabilen bir Fenerbahce izleriz

Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder