23 Ocak 2011 Pazar

Kezman, Guiza...Mamadou Niang?



Dakika 76'da oyundan alindi Mamadou Niang,

Tamam gecen hafta sakat olmasinin, idman kacirmasinin, iste Neill'in futbol disi sekilde gogus kaslarina zarar vermesini anliyorum, ama ilk yarida tabiri caizse stoperi sirtina alip giden, ve Ugur Meleke'ye asagidaki satirlari yazdiran da ayni Niang'di.

'Tabii dün bu ihtiyacın tahsilinde Niang’ın katkısının da altını çizmek lazım. Son 4 sezonda Alex’in önünde Kezman-Güiza’nın oynadığı göz önüne alınınca, Brezilyalı’nın yetenek kaynaklarının ne kadar efektif kullanıl(ama)dığı ortada. Şu Niang’ı görünce, Alex 4 yıldır yarısı boşa giden çabası için mahkemeye gitse, Kezman-Güiza’dan tazminat istese yeridir diye dusunuyor insan... "

 Acaba ben mi yaniliyorum diyerek bir karsilastirma yapmak istedim ilk 9 ve son 9 hafta istatistikleriyle:



Mamadou Niang
Hafta
1-9
9-17
Gol
7
2
Gol Pozisyonu
15
11
Oynadigi Dakika/Gol
108
260
Yapilan Faul
32
19
Top Calma
8
4


Ozellikle bence rakip defansi zorlama anlamina gelen ve duran top kazanmak acisindan cok onemli olan yapilan faule dikkat cekmek istiyorum. Yapilan faul sayisindaki dusme, hem rakibi zorlayamama, hem fizik olarak dusme, hem formsuzluk. sakatlik vb. hepsini sembolize ediyor,

Yine dun 76 dakika, neredeyse hicbir etkili kosu yapamadan, top ezerek, Erkan ve Ali Turan'a butun pozisyonlarda top kaptirarak maci tamamladi.

Kendisi ile benzer pozisyonda oynayan, Semih ve Mehmet Topuz'dan %20 daha az mesafe katetmesi, sadece ilk yarida 15 pas hatasi yapmasi ve pas hatasinda takim lideri olmasi da bu isin sayisal kismi.

Tamam Turkiye ligi sert, tamam Fenerbahce hucum elemanlari destek alamayip yalniz kaliyorlar ama Gokhan Gonul'e, Selcuk'a bakip Niang'in da ayni idmanlar sonucu bu halini gorunce hakikaten insan uzuluyor.

Terapi/idman/tedavi ne gerekiyorsa yapilip, tekrar ilk 9 haftaya geri dondurulmesi sart.

Bizim gibi hucuma takimca iyi destek olamayan, forvetin yalniz kaldigi sistemde, fiziksel olarak kuvvetli bir santrafor sart.

Niang'in formsuzlugu ,Semih'in bu dis saha verimsizliginde, Guiza'nin yanina mutlaka bir alternatif forvet daha katmaliyiz ozellikle deplasmanda ileride top tutabilmek icin.

Sevgiler,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder