20 Şubat 2011 Pazar

Besiktas Maci Uzerine - Heyecan Dorukta


Taraftar: Bu Hakan’ın durumu ne olacak?
Schuster: Çok iyi biliyorsan kaleye sen geç.
Taraftar: Bana böyle konuşma. Çok biliyorsan, esas sen geç.
Schuster: Merak etme seni kırmayacağım. Pazar günü kalede olacağım...

 Dinomo Kiev Maci Sonrasi - Fanatik Gazetesi


Futbol aklimizin sikca tutukluk yaptigini biliyoruz. Bir transfer doneminde ''uzay takimi'' ilan edilen Besiktas ve sadece 2 ayda gelinen noktanin ozeti yukaridaki konusma. Istim uzerinde ve cok potansiyelli bir rakip, Besiktas. Fenerbahce ise fazlaca moralli ve guvenli. Neyse ki, ''Besiktas'in Kiev macini kazanmasini tercih ederdim'' soyleminin sahibi Aykut Kocaman gibi, Turk futbolunu cok iyi bilen bir hoca var basimizda.

Peki macta ne olur,

Attığı Gol (1-21. Hafta)FenerbahceBesiktas
0 - 15 dk95
16 - 30 dk174
31 - 45 dk83
46 - 60 dk14
61 - 75 dk97
76 - 90 dk77
90+ dk10
Yediği Gol (1-21. Hafta)
0 - 15 dk33
16 - 30 dk53
31 - 45 dk01
46 - 60 dk46
61 - 75 dk76
76 - 90 dk46
90+ dk00

Yukarida da gorulecegi gibi ilk yarilarda az atip az yiyen bir Besiktas var. Ancak maci mutlak kazanmak zorunda olan Besiktas, baski ile baslayacaktir. Ilk yariyi gol yemeden gecememiz macin kilidi. Beni en cok korkutan ozellikle baski ile ilk dakikalarda Besiktas'in kazanabilecegi duran toplar ve Simao'nun son haftalardaki duran top etkinligi.

Ilk yariyi geride bitirmemiz halinde, kulubesinde Hilbert ve Ernst gibi oyunu tutabilecek oyuncular bulunan Besiktas karsisinda, isimiz cok ama cok zorlasacak. Inonu'de hem rakibin iyi pas yapan on tarafinin etkinligine onlem almak, hem de risk alarak hucum etmek zorunda kalacagiz. .

Yine de son haftalarda yukselen takim savunmamiza ve Besiktas'in istatistiklerine baktigimizda gol yemeden ilk yariyi gecebilecegimize inaniyorum. Ilk yariyi beraberlik yada onde bitirmemiz durumunda ise maci kazanmaya cok yaklasacagiz. Yukarida da gorebileceginiz gibi ikinci yarilarda kalesinde cok gol goren bir rakip var. Geride gecilen bir ilk yari sonrasi, Besiktas'in muhtemel bir Nobre riski alarak orta sahayi bir azaltacagini ve bu sayede Fenerbahce'ye bol pozisyon imkani verecegini dusunuyorum.

Peki neler yapmaliyiz:

1) Dia Out - Semih In
Maca sakin, saglam takim defansi ile ve yenilmemek hedefi ile baslamaliyiz. Besiktas'in yapacagi baski karsisinda takim olarak topun arkasina gecmeli ve topu kazandigimizda ayagimizda tutabilmeliyiz. Bu nedenle maca, ikinci yarinin ilk 2 deplasman macinda oldugu gibi, Semih ile baslamaliyiz. Semih/Niang/Alex uclusu, topu ileride tutmak icin elimizdeki en ideal 3lu. Pas yapmaya uygun olmadigi icin Dia'yi ikinci yarida, geride isek rakibi zorlamak veya mac berabere ise kontra yapmak icin kullanmaliyiz.

2) Sol Kanadi Savun
Quaresma bugun icin Besiktas'in en onemli kozu olucak. Andre Santos'tan iyi bir savunma performansi ama Quaresma nedeniyle limitli hucum bindirmesi bekliyorum. Sol stoper Yobo'nun ve sol acik oynayan futbolcumuzun, Santos'a verecegi destek de sol kanat savunmamiz icin belirleyici olacak.

3) Sag Kanattan Saldir
Besiktas savunmasi son haftalarda sol kanatta aciklar veriyor(bakiniz Uzulmez/Toraman kavgasi). Yine Ismail Koybasi'nin defansi zayif ve Simao'nun defansif destegi yetersiz. Fenerbahce ise ozellikle Topuz ve Gokhan ile sag kanattan goller buluyor. (Ikinci yaridaki 8 golun 5 tanesi) Bu iki veriye baktigimizda sag kanat hucumunun bizim icin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Mutlaka ama mutlaka sag kanadi zorlamaliyiz, muhtemel gol bu kanattan gelicektir.

4) Etkili Kontra Atak
Fenerbahce'nin bu mactaki kaderini belirliyecek en onemli konulardan bir tanesi kontra atak performansi. Kayserispor macinin aksine mutlaka son paslarda dikkatli olmali ve 2. yaridaki olasi kontra ataklari gol yapip maci kopartmaliyiz. Ilk yaridaki Besiktas macinda atamadigimiz goller yuzunden 3 puandan olduk. Bu sefer cok ama cok dikkatli olmali ve kontra ataklari gole cevirmeliyiz. Alex ve Niang'in performansi takimimizin kontra atak performansini da belirliyecek.

5) Penalti ve Kirmiziya dikkat
Yonettigi maclarda kirmizi kart ve penaltiyi eli titremeden veren bir hakem Cuneyt Cakir. (138 Mac - 46 Penalti, 65 Kirmizi Kart) Guti ile oynayacak Selcuk, Quaresma ile eslecek Santos ve her zaman oldugu gibi Emre/Lugano kirmizi kart tehlikesi yasayan isimler olucak. Yine soldan ataklarda Quaresma'nin ceza sahasina hareketlenmeleri potansiyel penalti tehdidi.

6) Selcuk ve Christian orta gobegini kullanmamaliyiz
Ilk yaridaki Besiktas macinda ve gecen hafta Kayseri macinda yaptigimiz hatayi terkar etmeden, one de gecsek Christian-Selcuk ikilisini ortada kullanmamaliyiz. Yorulan orta sahayi Ozer gibi, Gokay gibi top tutan oyuncularla takviye etmeli, Christian'i ancak Selcuk'u degistirmek icin kullanmaliyiz.

Sonuc olarak zorlu ve heyecanli bir mac bizleri bekliyor. Derbi maclarin sonucu bilinmez, ama macta yenilmiyecegimizi dusunuyorum.
Ilk yariyi gol yemeden gecerek, ikinci yarida kontra ataktan atacagimiz gol veya gollerle maci kazanmamiz dilegiyle.
Kilit Oyuncular: Sag Kanat hucumu(Topuz-Gokhan) ve Sol kanat defansi Andre Santos

Rakipte Dikkat Edilmesi Gereken Isimler: Quaresma, Simao(duran toplar), Guti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder