25 Şubat 2011 Cuma

Kasimpasa Maci Uzerine - 3 Maclik Kritik Seri

"Geçen sezon ikinci yarıda 11 maçı İstanbul'da oynayacaktık. 6 maç İstanbul dışındaydı, bunlardan birisi de hükmen kazanacağımız Ankaraspor maçıydı.Ancak son maçta şampiyonluğu yitirdik. Ancak kazandığınızda avantaja dönüyor. Önümüzde küme düşmemek için can havliyle oynayacak takımlar var. Kağıt üstünde nispeten biraz daha zorluk derecesinin kolaylaştığı söylenebilir. Ancak bunu sizin nasıl değerlendireceğiniz önemli. İnşallah iyi değerlendiririz" 
                                                  Aykut Kocaman - 23 Subat 2011

Rakip lig sonuncusu, Fenerbahce lig ikincisi. Rakip ligde 49 golle en cok kalesinde gol goren, Fenerbahce ise 52 golle en cok gol kaydeden. Simdi bu verilerle maci Fenerbahce'nin rahat alicagindan baska bir sonuc aklima gelmiyor.

Ancak bu mac bir acidan da cok onemli. Ikinci yariya ilk 5 mac galibiyet parolasiyla ciktik. Bunu da basardik. Simdi ise onumuzde 3 tane nispeten kolay gozuken mac var. Kasimpasa-Genclerbirligi-Konya. Her uc takimda ligin dipinde ve sezon icinde antrenor degisikligine gittiler. Aslinda bunlarin en zoru deplasmandaki Genclerbirligi maci diye gozukse de ben acikcasi Kasimpasa macina daha cok onem veriyorum.

Oncelikle Kasimpasa moralli, son 2 macta 2 galibiyet almalari onlara ligde kalma umudu verdi.(Karabukspor/Ankaragucu) 15. siradaki Buca'nin sadece 4 puan arkasindalar.
Ayrica Fenerbahce'deki cok sayida eksik takim performansini negatif etkiliyecektir.

Kisaca mac alternatiflerine goz atalim.

1) Bekir cezali, Gokhan ve Okan ise sakat. Son Besiktas macina baktigimizda Gokhan'in ozellikle hucum performansinin sakatliktan ciddi olarak etkilendigini gorduk. Bu nedenle diger maclarin aksine Besiktas macinda sol kanattan cokca akin gelistirdik. Benzer bir sekilde bu macta da sag kanat etkinligimizin sinirli kalicagini dusunuyorum. Aklima bu macta arkada Topuz onde Stoch veya Ozer ile bir degisiklik yapma fikri geliyor.

2) Emre ise iki haftadir sakat. Besiktas macinda etkisizdi. Pas baglantilarinin kesilmesi de Alex'in performansini etkiledi.(3 gol atmasina ragmen, Alex'i 65. dakika oncesi neredeyse sahada gormedik.) Bu macta da Emre'nin benzer bir performans gostermesi durumunda Alex'in performansi soru isareti.

3) "Oyunculardan Gökhan Güleç ise son haftaların formda ismi Dia'ya özel önlem alacaklarını belirtti" - ligtv.com.tr
Sag kanat ve ortadaki sikintilar topu oyuna sokma konusunda Fenerbahce'yi zorlayacak. Hucum performansimiz Besiktas macindaki gibi sol kanat performansimiza bagli(Santos Besiktas macinda en cok topla oynayan oyuncumuz oldu). Dia ve Andre Santos ikilisinin son maclarda yukselen performans grafikleri umut verici. Ozellikle Dia'nin kontra atak oynadigimiz veya rakip sahaya oyunu yiktigimiz durumlarda cok etkili oldugunu biliyoruz. Ancak ortadan ve sagdan etkili olamamamiz durumunda rakip defansin sol cizgiye konsantre olmasi Dia'yi zorlayacaktir.

4) Fuat Capa hoca takimi devre arasinda devraldi. Fenerbahce maci oncesi futbolda maceraya yer olmadigini soylemis. Tamamen 1 puana yonelik bir oyun oynayacagini tahmin etmek zor degil. Normalde bir pivot (Ersen Martin yada Azar Karadas) ve bir hizli oyuncu ile (Gokhan Gulec) ileri ikiliyi olusturuyor hoca. Bu macta ozellikle cikislarda baski icin yine benzer bir oyun formatini tercih edicegini tahmin ediyorum.
Ortada Huseyin Kala ve Halil Colak takimin onemli oyunculari.
Huseyin Kala sene basinda 3. kademeden transfer oldu. Ancak simdiden takimin onemli oyuncularindan biri oldu. 2.6 hucum pasi ortalamasi ile oynuyor ve ozellikle Karabukspor macinda attigi gol ve yaptigi asist ile galibiyette onemli bir rol oynadi.
Halil Colak ise devre arasinda Hollanda'dan Fuat hocanin getirdigi bir oyuncu. Duran toplarda cok etkili. Daha once adi Galatasaray'la da anilan Halil 4 macta 2 gol atti.

Biletlerin buyuk cogunlugu satilmis, stadin dolmasi bekleniyor. Yine taraftar baskisi ile hizli maca baslayip atacagimiz erken gol veya gollerle maci kolaylamamizi bekliyorum. Eger ki skor avantaji yakalayabilirsek Stoch/Guiza gibi bir suredir sure almayan oyuncular icin iyi bir deneme maci olabilir.

Rakibin sol kanadi iyi savunmasi durumunda ise skor bulmakta zorlanabiliriz. Sol bek Ergun ligin tecrubeli isimlerinden. Ozellikle Semih'in de sakatligini goz onune aldigimizda, oyuna mudahale icin alternatif oyunucusu sikintisi cekebiliriz. Ilk 45 dakikada gol bulamamamiz durumunda ikinci yarida artan stresle zorlanabilecegimizi dusunuyorum. Duran toplar caremiz olabilir.

Trabzonspor Avni Aker'e dondu. Ic saha stresiyle cok buyuk ihtimalle puan kaybedicekler. Ikinci yari basindaki travma sonrasi 2 mac ust uste deplasman oynamalarinin buyuk bir sans oldugunu dusunuyordum. Ki 2 maci da kazandilar. Ancak sezon sonuna kadar ozellikle iceride daha cok puan kaybedicek Trabzonspor. (Ayni 1996'daki Vanspor maci gibi)

Kasimpasa macini alacagimizi ve liderlige yukselecegimizi dusunuyorum.

Sabrımız kalmadı, olsun bu sene son ...

Kilit Oyuncular: Sol kanat (Dia ve Andre Santos)

 
Rakipte Dikkat Edilmesi Gereken Isimler: Huseyin Kala ve Halil Colak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder