27 Şubat 2011 Pazar

Yine Yeniden - Volkan Demirel

"Yuri Gagarin'i uzayda yürürken seyretmenin hazzını aşan tek şey bir penaltı kurtarmaktır."
Lev Yasin - Yüzyılın Kalecisi(SSCB)


Yukarida takim arkadaslarinin kurtardigi penalti sonrasi Volkan'i tebrik edislerini goruyoruz. Ilk 23 haftada rakiplerin kazandigi 3 penaltidan 2sini kurtardi Volkan. Gecen hafta Besiktas macinda, durum 2-2 iken Almeida'nin karsi kariya vurusunda golu onlemis ve galibiyette buyuk pay sahibi olmustu. Yine bu hafta gerek kurtardigi penalti, gerekse mac 0-0 iken karsi karsiya cikardigi pozisyon ile takimin galip gelmesini sagladi.
Hic kusku yok ki olasi bir sampiyonlukta Volkan Demirel bas aktorlerden biri olacak.

Volkan ile ilgili bir baska onemli nokta da sakinligi. 2008-2009 ve 2007-2008 sezonlarinda 2ser kez kirmizi kart goren Volkan, bu sene ise sadece 2 sari kartla oynuyor. Kaleciler yaslandikca deger kazanirlar. Bu sene 30 yasina giren Volkan, daha uzun seneler Fenerbahce ve Milli Takim'da buyuk isler yapicak.

Ligin sonuncusu ile oynanan bir ic saha macinda, Volkan'in macin yildizi olmasi, Fenerbahce'nin futbolu hakkinda fikir veriyor. Tabii ki takim formunda inis ve cikislar olucak. Hem olasi form dusuklugu hem de sakatliklar nedeniyle, mac oncesi yazimda Kasimpasa macinin zor olacagini belirtmistim. Sansli oldugumuz nokta ise, takimin formunun asaga indigi periyotta, ligin dibindeki takimlar ile oynanamamiz. Gorunen o ki onumuzdeki bir-iki hafta, Volkan ve Alex'e cok is dusecek.

Notlar:
Andre Santos: Bu macta Andre Santos'u begendim. Ozellikle macin basinda yaptigi bindirmeler ile rakibi cok zorladi. Yine ilk dakikalarda yakaladigimiz, ve Kaleci Firat'in yakin mesafeden kurtardigi topun ortasi Santos'tan geldi. Ozellikle ligin alt siralarindaki takimlarla oynadigimiz maclarda, rakibin savunma dengesini bozmak acisinda Santos'un yaptigi bindirmeler cok onemli. Bu macla ilgili bir baska onemli not da, ayni Besiktas maci gibi Santos'un oyunun tumunde aktif olmasi idi. 79 kez topla bulusmasi ve en cok mesafe kat eden 5. isim olmasi, Santos'un etkinligini kanitliyor.

Emre Belozoglu: Emre sakat ve formsuz. Sahada istediklerini yapamiyor. Etkisiz kaldikca sinirleniyor, hircinlasiyor. Ozellikle takimin formunun asagida oldugu bu donemde, Emre'nin toparlayiciligina ihtiyac var. Kapanan takimlara karsi, rakip ceza sahasina dripling yapmasi, sut atmasi hem Alex'i rahatlatma hem de rakip defansin dengesini bozmak acisindan cok onemli. Bir an once iyilesmesini ve toparlanmasini diliyorum.

Selcuk Sahin: Sakatligi hepimizi cok uzdu. Onumuzdeki 2 hafta oynayamayacak, GS macinda ise supheli. Selcuk'un olmadigi donemde cesitli alternatifler gundeme gelecek. Birincisi, Topuz'u on liberoya cekerek, maclara Ozer ile baslamak. Ikincisi, Christian'i on liberoya, Dia'yi kontenjandan dolayi kulubeye cekmek ve Semih veya Ozer'le baslamak. 2 kanatta Ozer ve Topuz'un kullanmamiz durumunda rakipleri acmakta zorlanacagimizi dusundugum icin Christian - Ozer'i tercih etmeyecegim.
Iceride Dia'li, disarida Semih'li kadrolar kullanmamizin daha dogru oldugunu dusunuyorum.

Macin Yildizi: Volkan Demirel

2 yorum:

  1. Volkan'ın formu üzerine bir iki kelime de ben eklemek istiyorum. Geçtiğimiz sezonlarda gördüğümüz maç içerisinde -abiyane tabirle- "serserilikler" yapan Volkan yok artık. Hem senin dediğin gibi maç içerisinde sakinliğini koruyabiliyor hem de daha önceleri yaptığı basit hataları yapmıyor. Ben bunu evlenip düzenli bir hayat yaşamaya başlamış olmasına veriyorum. Artık futbol olgunluğunun yanında hayatında da olgunluk dönemini yaşıyor Volkan. Bu da oyununu olumlu yönde etkiliyor.

    Bloğunuz çok güzel bu arada. Keyifle takip ediyorum. Yazılarına devam etmeniz dileğiyle.
    Saygılar,
    Hüseyin.

    YanıtlaSil
  2. Huseyin, valla oncelikle sagolasin guzel sozlerin icin. Senden boyle seyler duymak ne guzel.

    Kesinlikle haklisin. Bne de bunu kart rakamlariyla aktarmaya calistim. Hani Lincoln'un uzerine yuruyen, milli macta yumruk atan Volkan gitti, maca daha konsantre bir Volkan oldu. Ozellikle Kasimpasa macinda uzun sure top gelmemesine ragmen yine de devamli oyunun icindeydi ki bu cok onemli.

    Volkan'a cok ama cok ihtiyacimiz var.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil