13 Şubat 2011 Pazar

Kayserispor Maci Uzerine


''İstanbul'a laf olsun diye gitmiyoruz'' demis Kayserispor'un hocasi Sota Arveladze.
Ligde Fenerbahce'nin 3, liderin ise (mac eksigiyle) 8 puan arkasinda olan bir ekibin hocasi icin bence gereksiz bir aciklama. Sampiyonluk yada Sampiyonlar Ligi sanslarinin devami icin Fenerbahce'ye yenilmemek isteyeceklerdir, bu acik. Kayserispor'un takim disiplini ve mucadelesi gayet iyi. Bu sayede 15 gol ile ligin en az gol yiyen 2. takimi. Ilk yarida Cangele, Troisi ve Zaleyeta'nin sakatliklari yuzunden hucumda sıkıntı yasamis ve 22 golde kalmislardi. Ancak 2. yariya 3 forvet takviyesi (Amrabat, Ziani ve Kujovic) ile basladilar ve 3 macta 5 gol(2 gol yeni transferlerden) kaydetmeyi basardilar.

Peki Kayserispor macinda neler yapmamiz lazim:


Trabzonspor maci ilk 30 dakika istatistikleri

1) Kayserispor ilk yarida deplasmanda zorlanmis, disli takimlara kaybetmis(Antalya, Bursa, Antep). Genc bir takim olduklari icin taraftar baskisindan etkilenmeleri dogal. Bu nedenle ayni Trabzonspor maci gibi mutlaka maca tempolu, baskili ve onde baslayip ilk 30 dakika icinde gol bulmaliyiz. Burada tabii taraftarin yaratacagi atmosfer de cok onemli.

2) Sol kanat savunmasinda Hamza, Savas ve Onder uclusu yetersiz. Sota, bircok macta Hamza ile baslayip, daha sonra degisiklige gitmis. Ilk yaridaki Fenerbahce macinda da sol onde Abdullah'i kullanarak defansif onlemi artirmaya calismis.
Santos hakkimdaki yazimda, Fenerbahce'nin Santos sayesinde cift kanatla oynamaya basladigini belirtmistim. Fenerbahce ilk yaridaki macta solda Stoch-Caner ikilisi ile oynamisti. Bu sefer Santos-Dia ikilisi ile baslamali ve sol kanat oyununda israr etmeliyiz.

3) Kayserispor kondisyonu ust duzeyde, maci birakmayan bir ekip. Attiklari 27 golun, 9 tanesini macin son 15 dakikasinda bulmalari da maclara ne kadar konsantre olduklarinin bir gostergesi. Son dakikaya kadar takim savumasini son 3 haftadaki duzeyde tutmamiz sart. Son 15 dakikadada, oyuncu degisiklikleri
ile orta sahada top tutabilen oyuncu adedini artirmali ve rakibin gollerine onlem almaliyiz.

4) Alex'in etkinligi macin kilidini acmak icin cok onemli. Orta sahada Santana Alex'e yakin oynarak Alex'i etkisizlestirmeye calisacaktir. Burada kilit nokta Emre ile Alex'in arasindaki pas baglantisini kurabilmemiz. Yani hem Alex'in hareketli olup ''PAS ALMASI'', hem de Emre'nin Alex'i ilk tercih olarak gorup ''PAS ATMASI'' gerekmekte. Zaten son 2 deplasman macimiz olan Antalya ve Manisa maclarindaki oyunsal fark Alex ve Emre baglantisini basariyla kurup kuramamizla ilgiliydi.

Medikal Park Antalya maci


Manisaspor Maci

Antalya macindaki futbol hicbirimizi tatmin etmemisti. Yukaridaki grafiklerde de gorulecegi gibi bunu onemli nedenlerinden bir tanesi Emre-Alex baglantisinin saglanamamasi. Butun mac boyunca Emre'nin Alex'e sadece 6 pas atabilmesi. Alex'in toplam 31 pas alabilmesi.

Manisa macinda ise Emre tam 18 defa Alex'e pas atti. Yine Alex, 91defa ile topla encok oynayan oyuncumuz oldu. Oysaki topla oynama konusunda sezon lideri Gokhan Gonul'du. Kaptan, Gokhan'in cezali oldugu macta one cikarak, hem takimi rahatlatti, hem de sonuca gitmemizi sagladi.


Sonuc olarak zorlu ama bir o kadar da keyifli gececegini umdugum bir mac bizleri bekliyor. Erken gelecek bir golle maci rahatca kazanmamiz dilegiyle.

Kilit Oyuncular: Sol Kanat(Dia-Santos) ve Alex

Rakipte Dikkat Edilmesi Gereken Isimler: Amrabat, Ziani, Selim Teber(20 haftada 82 hucum pasi)









3 yorum:

  1. Bugün Hürriyet'in yazdığına göre Emre sakatlığı nedeniyle maçta oynayamayacak. Bu çok tatsız bi haber oldu. Alex'i bezdirecek şekilde kitlemeleri halinde orta sahadan ileriye top taşıyacak Emre gibi bir oyuncuya çok ihtiyaç olacaktı.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef haklisin, dun sadece Hurriyet'te oldugu icin bu haberi yaziya yansitmadim ama bugun Fenerbahce.org'da da resmi olarak Emre'de 1. derece yirtik oldugu yazilmis.
    Gobekte:
    Gokay-Selcuk, Ozer-Selcuk, Christian-Selcuk(Dia yedek)

    Onerim: Topuz-Selcuk ve Ozer Sagda(Hasan Ali'nin cok onemli bir hucum tehdidi olacagini dusunmuyorum)

    YanıtlaSil
  3. İlk 30 dakikada gol lazım dedin, attık kazandık :) göbekte topuz - selçuk harikaydı. Özer kanatta umut vericiydi. Tam da önerdiğin gibi oldu, rahat da bir galibiyet oldu.

    YanıtlaSil