7 Şubat 2011 Pazartesi

Brezilya Milli Takiminin Sol Beki - André Clarindo dos Santos



19 Aralik 2010 - 100% Futbol programi
"Brezilya'nın sol beki Fenerbahçe'de neden yedek kalıyor?" sorusu üzerine Kocaman, "Bunu Brezilya milli takımının sol bekinin düşünmesi lazım"
Bu aralar donup donup gecmisteki beyanatlara bakiyorum, cok da keyifli buluyorum bunu cunku aslinda ne kadar ince cizgilerde dolastigimizin kaniti bu beyanatlar. Bu yazimda Brezilya Milli Takiminin Sol bekini konu etmek istedim, Andre Santos'u.

2009-2010 sezonunda 33 macta forma giyen ve 5 gol atan Andre Santos is bu sezon forma sansi bulamiyordu.  Bu konu uzerine 19 Aralik'ta Aykut Kocaman, biraz da Santos'u suclar bir aciklamak yapti, ve ipler kopma noktasina geldi. Tam da bu noktadan sonra tahminime gore Aziz Yildirim'in sazi eline almasi, Aykut Kocaman'in da ustun gayretiyle Andre Santos kazanildi. Gercek transfer, takimin icinden yapilan trasnferdedir, bu nedenle hepimizin elestirdigi Fenerbahce yonetimini bu konuda alkislamak istiyorum.

Peki ilk 16 hafta Andre Santos ne yapti?


Ilk 16 Hafta

Santos
Gokhan
Oynadigi Mac
9
15
Oyunda Kaldigi Dakika
510
1350
Mac Basi Dakika
57
90
Ikili Top Calma
67
217
Sut Girisimi
16
12
Sut
10
9
Gol
1
2
Gol Pozisyonu
3
6
Asist
0
4


Gokhan ile karsilastirdigimizda, ozellikle hucum yonunde cok kisitli donemde yaptigi katkiyla dikkat ceken Santos, devamlilik problemi,mac sirasinda acikca gorulen isteksizligi vb. nedenlerle sadece 510 dakika sahada kaldi,

Ilk yarinin son maciyla birlikte Santos 11'de yer almaya basladi ve cikisa gecti.



17-20. Haftalar
Oynadigi Mac
4
Oyunda Kaldigi Dakika
360
Mac Basi Dakika
90
Ikili Top Calma
50
Sut Girisimi
8
Sut
6
Gol
0
Gol Pozisyonu
0
Asist
0
Hucum Pasi
8
Orta
6
Isabetli Orta
3


Ozellikle son 3 macta sol bekte sirasiyla, Necati Ates, Burak Yilmaz ve Isaac Promise/Yigit Gokoglan gibi, ligin hizli ve etkili 3 oyuncusunu neredeyse sifir etkinlikte tutan Andre Santos'tu. Gerci Messi'yi daha once durduran Santos icin bu  sasilacak bir performans degil.

Isin guzel yani Andre Santos ayni zamanda onundeki oyuncularin(Niang ve Dia) defansif zayifliklarinin ve rakip sag kanadinin ofansif etkinliginin elverdigi olcude hucuma etkili destek veren, orta saha pas koordinasyonuna katilan bir oyuncu. Ozellikle son maclarda cok konsantre ve gayretli ki macta en cok mesafe kateden 5. Fenerbahceliydi.



Manisa macinda sag kanadin calismadigi ortamda o kadar guzel bindirmeler yapti ve verkaclara girdi ki icimde sonunda takimin her iki kanadinin da isledigine/isleyebilecegine dair bir umut belirdi. Mesela Semih'in direge vurdugu pozisyonun ortasi Andre Santos'tan geldi. Hele gecen seneki istatistikleri yada bu see ilk yarida kisitli donemde bile sergiledigi hucum performansi goz onunde bulundurulursa, takimda devamli yer almasi ile yapacagi 3-4 gol, 4-5 asist gibi bir destek, butun skor yukunun Niang, Alex, Formsuz Semih ve Lugano:) uzerine kaldigi takimimiza sampiyonluk yolunda cok onemli bir katki olur.


Notlar:

Mehmet Topuz
Her iki golun de gercek yaraticisi(asist oncesi ceza sahasina yapilan paslarin sahibi), takimin cigeri, Bekir'in tedirginligine destek veren, harika bir Topuz vardi. Topuz'un 1-2 gol attigi takdirde, skora da katki yapmaya basliyacagina inaniyorum, aynen devam,

Christian
Sonda soyleyecegimi, basta soyleyeyim. Christian'i yeterli bulmadim.
1) Risk almiyor, cok ama cok asiri basit oynuyor ki artik bu sorumluluk almama anlamina geliyor
2) Sutlar haric hucuma katkisi sifir.
3) Defansif olarak sertligi yeterli duzeyde degil
Benim tercihim bu seneki formu ve guveniyle(+ yabanci kontenjanindan) Selcuk yonunde.

Yigit Incedemir
Gercekten begendim. Hem defansif, hem de zaman zaman ofansif anlamda attigi akilli paslarla(6 hucum pasi) takimina katki yapti. Eger istikrar saglarsa, buyuklere gitmesi kesin gibi. Ki benim Turkiye'de futbol gorusune en cok inandigim kisi olan Hiddink'in Yigit'i milli takima almasi da potanisyelini yansitiyor.

Macin Yildizi: Alex De Souza

1 yorum:

  1. Santos'un yaptığı çıkış beklentilerimizi aştı..)
    Devre arası gerçekleşen flaş transfer diyebiliriz:)

    YanıtlaSil